Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено черговий правопросвітницький захід в службі зайнятості

Дата: 14.12.2021 15:21
Кількість переглядів: 133

До  Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги юристкою Миколаївського бюро правової допомоги Людмилою Капустян  для осіб, які перебувають на обліку в Миколаївській районній філії Одеського обласного центру зайнятості проведено інформаційно-роз’яснювальний захід на тему: «Система надання безоплатної вторинної правової допомоги   та право на безоплатну правову допомогу».

Людмила Капустян    проінформувала присутніх, що 10 грудня відзначається Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, який приурочено до Дня прав людини. Саме в цей день Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році прийнято Загальну декларацію прав людини. Система надання безоплатної правової допомоги працює для того, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права.

       Система надання безоплатної правової допомоги в Україні – це мережа із 535 точок доступу до правових послуг: 23 регіональних, 84 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 428 бюро правової допомоги у всіх регіонах України.

       Безоплатна правова допомога – це гарантована Конституцією України можливість для кожного отримати безоплатну первинну правову допомогу та можливість певній категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у визначених законом випадках.  

Надання правових послуг гарантується державою та повністю фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету України, тобто громадяни не платять кошти за юридичні консультації, допомогу у складанні правових документів, послуг адвоката (надані  послуги оплачуються за рахунок бюджетних коштів). 

Безоплатна правова допомога складається з:

  1. Безоплатної первинної правової допомоги, що передбачає надання:

- надання правової інформації;

- надання консультацій і роз'яснень з правових питань;

- складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

- надання консультацій, роз’яснень та підготовка проектів договорів користування земельними ділянками (оренда, суборенда, земельний сервітут, емфітевзис, суперфіцій) для сільського населення - власників земельних ділянок;

- надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

2. Безоплатної вторинної правової допомоги що  передбачає:

- захист;

- здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

- складення документів процесуального характеру.

Право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території нашої країни.

Отримати інформацію можна на  сайті « Безоплатної правової допомоги» або контакт-центру за номером 0 800 213 103 (оператори можуть підказати, де знаходиться найближчий центр або бюро, що необхідно для отримання правової допомоги, та надати юридичну консультацію загального характеру).

         Також впроваджуються інноваційні та нестандартні підходи щодо надання безоплатної правової допомоги, а саме:

         - за допомогою мобільного застосунку «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через GooglePlay чи AppStore за посиланням https://bit.ly/3hwwgqR, або завантажити мобільний застосунок «Твоє право», перейшовши за посиланням https://bit.ly/3iorbkE;

          - потерпілі від домашнього насильства та свідки можуть отримати онлайн - консультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у Телеграм-чат «Правова допомога протидії насильству» https://t.me/Non_Violence_Bot;

        - у разі необхідності отримати правову консультацію, запитання можна поставити у месенджері Фейсбук-сторінки системи БПД https://www.facebook.com/Centre.4.Legal.Aid , Телеграм http://legalaid.gov.ua/telegram.html та Вайбер http://legalaid.gov.ua/viber.html;  

       - правові консультації, які містять зразки документів та судову практику, можна переглянути на довідково-інформаційній платформі WikiLegalAid, що розміщена за адресою wiki.legalaid.gov.ua. та постійно оновлюються працівниками системи безоплатної правової допомоги;

       Отже, за  необхідності отримання  консультації  чи роз'яснення з правових питань Ви можете скористатися  будь – яким  зручним  для Вас способом.

       Для отримання безоплатної правової допомоги, можна звернутись у Миколаївське бюро правової допомоги за адресою: смт. Миколаївка, вул. Незалежності, 71-а, каб. 7.

Тел.: (04857) 2-20-00.

 Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

#Миколаївське_бюро_правової_допомоги #БПД

#Безоплатна_правова_допомога


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь