Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА ОДЕЩИНІ ВИСАДЯТЬ МАЙЖЕ 44 МІЛЬЙОНИ ДЕРЕВ І СТВОРЯТЬ ЛІСИ НА ПЛОЩІ ПОНАД 9 ТИСЯЧ ГЕКТАР

Дата: 30.11.2021 19:29
Кількість переглядів: 178

Про це повідомив сьогодні на колегії Одеської облдержадміністрації начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.

«Загальна площа лісового фонду області  – 223  тисячі гектар в  тому числі підприємств лісового господарства 140,3 тисячі га. Лісистість області становить 6,2%. Науково обґрунтована лісистість  9%. Щоб її досягти, потрібно створити майже 100 тисяч гектар нових лісів. Лісовідновлення, створення нових лісів, догляд, охорона та захист лісів в Одеській області є основним  стратегічним завданням діяльності лісогосподарських підприємств» – зазначив Володимир Домікан.

За його словами, діяльність державних  лісогосподарських підприємств Одеського обласного   управління лісового та мисливського господарства спрямована на  створення умов  для  розширеного відтворення і підвищення продуктивності  лісових насаджень, збільшення їх ролі в створені розвинутого та ефективного  агропромислового комплексу. А  також на  посилення їх корисних, природних  властивостей, охорону і захист лісів, забезпечення раціонального  використання лісових ресурсів, в тому числі, шляхом всебічного розвитку рекреаційних можливостей.

«Ліси в   Одеській області   відносяться до категорій природоохоронного, наукового, історико – культурного призначення    та рекреаційно-оздоровчих лісів,  які за своїм призначенням і місцерозташуванням виконують переважно водоохоронні,  санітарно-гігієнічні, оздоровчі, рекреаційні, естетичні, виховні та інші функції. Експлуатаційні ліси для задоволення господарських потреб у деревині  у області  відсутні» – додав начальник Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.

В рамках реалізації екологічної ініціативи  «Масштабне залісення України», головою Одеської обласної державної адміністрації на виконання Указу Президента України від 7 червня 2021 року №228/2021 «Про деякі заходи  щодо збереження та відтворення лісів», видане відповідне розпорядження від 24.11.2021 року №1192/од-2021, яким передбачені заходи щодо виконання зазначеної екологічної ініціативи Президента України.

«Розпорядження видане  з метою виявлення самозалісених і деградованих земель державної та комунальної власності, які придатні для створення лісів,обстеження та аналізу виявлених ділянок  з подальшим проведенням на них робіт по лісорозведенню – або шляхом передачі цих земель в постійне користування  держаним підприємствам лісового господарства або шляхом виконання робіт зі створення лісів держлісгоспами на договірних умовах з територіальними громадами» – поінформував учасників засідання колегії Володимир Домікан.

На Одещині висадять майже 44 мільйони дерев і створять ліси на площі понад 9 тисяч гектар, це, за словами Володимира Домікана, дозволить збільшити лісистість області, зменшити вітрову та водну ерозію грунтів, покращити їх родючість; збільшити врожайність сільськогосподарських культур; захистити басейни малих та середніх річок  і цим дати поштовх  їх відновленню; захистити береги  водойм; покращити екологічну ситуацію в області.

«Ліси Одещини являють собою не стільки джерело деревної сировини, скільки  могутній  фактор стабілізації природного навколишнього середовища,  надійну складову єдиної екологічної системи  України» – додав начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.

Джерело:https://oda.odessa.gov.ua/na-odeshhyni-vysadyat-majzhe-44-tysyachi-derev-i-stvoryat-lisy-na-ploshhi-ponad-9-tysyach-gektar/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь