Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Основні питання порядку денного: вакцинальна кампанія від COVID-19 та проєкт ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізму безоплатної приватизації земельних ділянок»

Дата: 24.11.2021 09:25
Кількість переглядів: 147

23 листопада голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко провів чергову нараду зі старостами сіл. Участь у нараді взяли секретар селищної ради Г.В. Козаченко, керівники та спеціалісти відділів Миколаївської селищної ради, т.в.о. головного лікаря КНП «Миколаївська лікарня» В.І. Кирик, директор КП «Миколаївське» С.В. Півненко.

Про стан вакцинальної кампанії від COVID-19 на території Миколаївської селищної ради інформувала т.в.о. головного лікаря КНП «Миколаївська лікарня» В.І. Кирик.

Фото без опису- На сьогодні єдиним дієвим інструментом запобігання COVID-19 є вакцинація. Вакцини критично важливі для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та профілактичними заходами. Вакцинація наразі доводить свою ефективність, значно знижується рівень захворюваності та смертності. Майже усі, хто потрапляє в лікарню через тяжкий перебіг або ускладнення від COVID-19– невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе, своїх рідних і близьких від тяжкого перебігу хвороби, госпіталізації та смерті, зробіть щеплення,- наголосила Валентина Іванівна. З 1 по 21 листопада було проведено 573 щеплення мешканців селищної ради від COVID-19. Станом на 21 листопада всього вакциновано від коронавірусної хвороби - 2914 осіб. При КНП «Миколаївська лікарня» продовжує працювати пункт щеплення. У жителів громади є можливість щеплення від коронавірусу трьома видами вакцин: CoronaVac, AstraZeneca, Pfizer. Сімейними лікарями КНП «Миколаївська лікарня» постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо вакцинації від COVID-19,- зазначила В.І. Кирик.

Фото без описуГолова селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко доручив доручив старостам, керівникам установ та організацій продовжувати роз`яснювальну роботу з вакцинації від COVID-19 серед населення громади, а В.І. Кирик та медикам продовжувати проводити вакцинацію мешканців громади. Також обговорено питання оплати медичних працівників КНП «Миколаївська лікарня» згідно пакетів медичних послуг службою НСЗУ.

Фото без описуПро особливості проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізму безоплатної приватизації земельних ділянок» поінформувала начальник відділу земельних відносин, екології та використання природних ресурсів селищної ради Л.О. Горковець.

-Проєктом Закону пропонують монетизувати право на безоплатну приватизацію для того, щоб воно могло бути реалізоване кожним громадянином України при продажу земельних ділянок державної власності (чи то на торгах, чи то за «прямими» договорами у випадках, передбачених Земельним кодексом України). Відповідно до проєкту Закону вважаються приватною власністю земельні ділянки державної та комунальної власності:під жилими, садовими, дачними будинками та індивідуальними гаражами, що належать громадянам України; загального користування садівницького, дачного товариства, які були створені до дати набрання чинності цим Законом; що були раніше надані у користування громадянам України в межах норм, визначених законодавством на дату набуття права користування, крім земельних ділянок, переданих для ведення селянського (фермерського) господарства. Тобто, для того щоб оформити право приватної власності на земельну ділянку під житловим будинком необхідно зареєструвати право власності на нерухоме майно, - підкреслила Л.О. Горковець. У різному заслухали завідувача сектору культури відділу освіти культури, молоді та спорту селищної ради А.К. Острікову, щодо планування, організації та проведення святкових заходів у кінці листопада - грудні 2021р. у разі послаблення, або відміни карантинних заходів. За результатами розгляду головою селищної ради надані відповідні доручення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь