Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили питання щодо ризиків нелегальної трудової міграції

Дата: 13.10.2021 14:29
Кількість переглядів: 130

12 жовтня, з метою підвищення рівня обізнаності громадян щодо запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми, у приміщенні Миколаївської районної філії Одеського обласного центру зайнятості за участі директора установи Наталії Борш, юристки Миколаївського бюро правової допомоги Людмили Капустян проведено семінар для  безробітних на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції».

Фото без опису

Найефективнішим захистом інтересів осіб у сфері зайнятості та відносинах з роботодавцем є правова поінформованість та легальне працевлаштування. Варто пам’ятати, що нелегальна робота за кордоном посприяє тому, що заробітна плата нелегального працівника буде меншою ніж у легального працівника,  не буде страхування від нещасного випадку на роботі, нелегальний працівник не зможе захистити свої права  у разі порушення їх роботодавцем. Погодившись на нелегальну роботу за кордоном можна стати жертвою  трудової експлуатації або торгівлі людьми.

Фото без опису

Торгівля людьми – це продаж/купівля/передача людей з метою експлуатації та одержання прибутку. Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином в Україні та багатьох інших країнах. Характерними ознаками торгівлі людьми є: обмеження свободи пересування, відсутність вибору та можливості припинити роботу, вилучення паспорту та інших документів, погроза силою або її застосуванням, не виплата обіцяної винагороди повністю або частково, залякування депортацією тощо.

Фото без опису

      Наша країна плідно працює для запобігання торгівлею людьми. Однак, кожному потрібно бути уважним та обережним під час пошуку роботи за кордоном. Важливо дотримуватися певних правил безпеки, зокрема:

    - перевірити чи має фірма/агент ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном;

    - вирішувати питання з агентом щодо працевлаштування за кордоном краще в присутності довіреної особи чи близьких людей;

   - для працевлаштування за кордоном необхідно отримати робочу візу;

   - укласти трудовий договір зрозумілою мовою, один примірник якого залишити собі;

   - ніколи і нікому, окрім офіційних службовців, не віддавати свої ідентифікаційні документи;

  - отримувати та сплачувати за свій закордонний паспорт, візи та проїзні документи особисто;

  - обов’язково зробити копії внутрішнього та закордонного паспортів, які у разі необхідності можуть спростити процедуру отримання документів для повернення в Україну, також бажано копії своїх документів, фотографії залишити своїм рідним.

      Надана на семінарі інформація надасть можливість безробітним приймати виважені рішення, щодо форм своєї зайнятості та націлить на легальне працевлаштування в Україні.

Для отримання безоплатної правової допомоги можна звернутись до Миколаївського бюро правової допомоги за адресою: смт. Миколаївка, вул. Незалежності, 71-а, каб. 7.

Тел.: (04857) 2-20-00.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

#Миколаївське_бюро_правової_допомоги

#Безоплатна_правова_допомога #БПД

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь