Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З засідання координаційної ради

Дата: 15.09.2021 08:40
Кількість переглядів: 364

14 вересня відбулося засідання координаційної ради, з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, торгівлі людьми при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради.
Фото без опису
На порядку денному розглянуті питання: Закон України"Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі", який набув чинності 01.08.2021 року; робота з постраждалими особами на території Миколаївської селищної ради; виконання Комплексної Програми запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми на період до 2023 року затвердженої рішенням Одеської обласної ради №1171-VII від 20.12.2019 року; щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України №145 від 24.02.2021 року «Питання Державної соціальної програми запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року».
З вищезназначених питань інформувала заступник голови координаційної ради, керівник відділення соціальної роботи ЦНСП А.О. Войченко.
Фото без опису
-Станом на 14.09.2021 року отримано 33 повідомлення про вчинення домашнього насильства, в т.ч. 5 повторно, з них 1 повідомлення щодо дитини. Усіх осіб постраждалих від домашнього насильства охоплено соціальними послугами. Рішенням сесії Миколаївської селищної ради №770-VIII від 23.06.2021 р. затверджено Програму запобігання та протидії торгівлі людьми, домашньому насильству і насильству за ознакою статі на 2021-2023 роки. На сьогодні усі заходи передбачені в програмі виконуються. З метою формування в суспільстві нетерпимого ставлення до насильства та посилення готовності протидіяти його проявам, небайдужого ставлення до постраждалих осіб, насамперед дітей, усвідомлення домашнього насильства як порушення прав людини проведено ряд заходів на території Миколаївської селищної ради: розповсюдження рекламної продукції-буклетів та листівок, проведення профілактичної роботи - лекцій семінарів, круглих столів,- зазначила Анна Олександрівна.
Фото без опису
Інформацію було взято до відома та вирішено більш тісно взаємодіяти в напрямку запобігання та протидії домашнього насильства на території Миколаївської селищної ради.
У різному члени координаційної ради обговорили питання щодо можливої допомоги постраждалій особі N, матері двох неповнолітніх дітей, яка самостійно не може подолати складні життєві обставини. Були розглянуті різні можливі шляхи вирішення проблеми для надання дієвої допомоги сім`ї постраждалій, в тому числі і створення сприятливих умов для проживання та виховання дітей.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь