Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Товариська зустріч з футболу присвячена пам’яті О.В. Чорного

Дата: 31.08.2021 10:01
Кількість переглядів: 569

29 серпня відбулася товариська зустріч з футболу присвячена пам’яті О.В. Чорного між командами ветеранів з смт Миколаївка та м. Первомайськ. Зустріч розпочалася дещо раніше самої гри, з покладання квітів до могили Олександра Володимировича Чорного, де зібралися близькі друзі та усі ті, хто пам’ятає його як добру i чуйну людину, адже він присвятив  значну частину свого життя футболу. В матчі також взяли участь футболісти з смт Доманівка, з яких дехто грав в складі гостей, дехто підсилив склад господарів футбольного поля.

Такі склади команд не були неочікувані. О.В. Чорний багато років очолював федерацію футболу Миколаївського району (Ліквідований відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX[2] - тепер Березівський)  та футбольні команди. Тому більшість з тих, хто вийшов на поле є давніми добрими знайомими, а в 1990-х та 2000-х роках виступали за команди «Антонюки» с. Антонюки, «Мрія» смт Миколаївка та «Суворовець» с. Стрюкове Миколаївського району та «Преображенка» с. Преображенка колишнього Ширяєвського району i неодноразово зустрічались між собою. Нагадаємо, що команди ліквідованого Миколаївського району мають неабиякі звитяги у футболі. Зокрема «Суворовець» с. Стрюкове вигравав першість Одеської області (очолював команду О.Г. Канєвський), а «Антонюки» вигравали Кубок Одеської області (очолював команду О.В.Чорний). В складі команди господарів на футбольне поле виходили: О. Канєвський, С. Шкрептiй, I.Смикавчук, О. Можеляк, С. Тимошевський, С. Присяжнiков, М. Гоцуляк, В.Кузьмiн, М. Кочмар, О. Iзбаш, В. Кочмар, М. Чирнилюк, О. Щербина, А. Смбатян.  Суддею був І. Танасійчук, з відомої сім’ї - династії миколаївських футболістів. Відкрив зустріч Олександр Григорович Канєвський, він привітав учасників зустрічі, відзначивши, що О.В.Чорний був сам спортсменом, котрий не просто грав у футбол, а дуже любив гру, зробив багато для розвитку футболу в Миколаївському районі. О.Г. Канєвський побажав успіху командам та технічної змістовної  гри.

Команди розпочали поєдинок жваво без розвідки,  незважаючи на доволі спекотний літній день. Відразу ініціативою заволоділи гості, які провели декілька гострих атак. Невдовзі господарі дещо заспокоїлися i вирівняли ситуацію на полі, відповівши рядом небезпечних контратак.

Звісно, в очі впадало, що на полі вже не ті швидкості, але техніка роботи з м’ячом футболістів, гра в пас, розіграші комбінацій подарували глядачам чудовий настрій. Футбольні прислів’я «Хто вище б’є, той краще грає», «Бий вперед гра прийде» - це явно не про цю футбольну гру. Також треба відзначити взаємоповагу суперників, відсутність грубої гри з можливістю нанесення травми супернику, порушень майже не було, що значно спрощувало роботу судді.  Перший тайм голів не подарував, тому i закінчився нульовою нічиєю. Після перерви розпочався другий тайм. Фізичні сили гравців вичерпувались, але воля до перемоги та «юнацький» запал нікуди з роками не поділися. В результаті команди обмінялись по черзі дуже небезпечними моментами. Спочатку у стійку воріт влучили гості, але з відповіддю миколаївці не забарилися – удар… i також стійка.

I все ж таки під завісу гри гості повели у рахунку. «Аксакал» місцевого футболу I.Смикавчук припустився прикрої помилки в штрафному майданчику, в результаті чого було призначено одинадцятиметровий удар, який був чітко реалізований первомайцями. Гравці команди господарів не знітилися, i провівши гарну комбінацію на завершальний удар вивели В. Кочмара, який підвів підсумок матчу – 1:1. I як це часто буває  в футболі, переможця визначали в серії пробиття 11-метрових ударів. В цій футбольній дисципліні гості виявились більш вправними. Первомайці допустилися лише однієї хиби (не влучили у ворота). Миколаївцi також одного разу влучили у ворота, але воротар гостей зумів парирувати удар. Таким чином, гості здобули перемогу з рахунком 4:3. За традицією в таких iграх не буває переможців і переможених. Того дня перемогла «дружба», що підтвердило після  матчу щире спілкування давніх футбольних друзiв, навіяне спогадами від улюбленого хобі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь