Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ті, кого ми пам’ятаємо, живуть. Героям – шана і пам`ять

Дата: 30.08.2021 16:43
Кількість переглядів: 431

День пам'яті захисників України відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

Фото без описуНапередодні пам`ятної дати голова Миколаївської селищної ради (TГ) В.Л. Купченко, староста сіл Новопетрівка, Переселенці, Гвоздівка, Широке А.В. Фізік, т.в.о. начальника першого відділу Березівського РТЦК та СП – начальник відділу обліку мобілізаційної роботи П.М. Богач, завідувач сектору культури відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради А.К. Острікова відвідали могилу нашого земляка воїна-учасника АТО Вадима Тарабанова з с. Гвоздівки.

Фото без описуФото без описуДалі біля меморіальної стели на честь Вадима Тарабанова за участі жителів села, депутата Миколаївської селищної Т.Ф. Дубенко, батька Вадима – Олександра Тарабанова відбувся мітинг - реквієм.

Фото без описуФото без опису

-Шановні присутні сьогодні в храмовий день вашого села ми вшановуємо пам’ять воїна учасника Антитерористичної операції - Тарабанова Вадима Олександровича, який, не шкодуючи власного життя, став на захист своєї Батьківщини, своєї домівки. Згадаймо і наших земляків учасників АТО, які віддали власне життя за Україну Олександра Калашника з с. Скосарівки і Миколу Буданова з с.Настасіївки. Прикро, що кожного дня війни з агресором наша країна втрачає найкращих. Прикро і боляче, що ми втрачаємо наших сучасників, наших земляків, які гинуть за ідеали свободи і справедливості, за те, щоб ми з вами жили в незалежній країні. Вшанування пам’яті Героїв, - це наш святий обов’язок. Слава Україні! Слава Героям!,- наголосив голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко. Присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто віддали своє життя, захищаючи незалежність нашої держави, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє нашої країни.

29 серпня у смт Миколаївка біля пам`ятної стели «Героям АТО, які загинули за свободу і незалежність своєї Батьківщини» відбулися основні заходи до Дня пам'яті захисників України за участі керівництва селищної ради, представників установ та організацій, учасників АТО, громадськості.

Фото без описуФото без опису-За наш мир та спокій низько вклонімося захисникам нашої неньки - України, які брали участь в АТО та на сьогоднішній день призвані й захищають від агресора нашу Батьківщину на Сході країни в ООС. Наше з вами завдання, в першу чергу, молодого покоління — ніколи не забувати про цих людей, які поклали своє життя заради України, заради нашої свободи, пам`ятати наших земляків Вадима Тарабанова з с. Гвоздівки (Народився 23 травня 1991р. в с. Гвоздівка, Миколаївського району, Одеської області. Загинув 30 квітня 2016 року смт Луганське Бахмутський район, Донецька область. Солдат, помічник гранатометника, 54-та окрема механізована бригада в/ч пп 2970. Згідно Указу Президента України щодо часткової мобілізації був мобілізований 31 березня 2014 року по 20 березня 2015 року. Мобілізований вдруге 17 серпня 2015 року. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення АТО на території Донецької області.), Олександра Калашника з с. Скосарівки (Народився 28 січня 1986р. в с. Скосарівка, Миколаївського району, Одеської області. Загинув 21 травня 2016 року м. Красногорівка Мар`їнський район, Донецька область. Солдат, кулеметник, 14-та бригада, 3-й батальйон в/ч пп В 0259. Згідно Указу Президента України щодо часткової мобілізації був мобілізований 1 квітня 2014 року Мобілізований вдруге за власним бажанням 17 серпня 2015 року. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення АТО на території Донецької області.) і Миколу Буданова з с.Настасіївки (Народився 17 березня 1977р. в с. Настасіївка, Миколаївського району, Одеської області. Загинув 21 серпня 2015 року м. Красногорівка Мар`їнський район, Донецька область. Молодший сержант, командир відділення артилерійської розвідки в/ч пп 0095. З 2014 року брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення АТО та поблизу м. Донецьк, Донецької області.). Слава Україні! Слава Героям! Герої не вмирають! - зазначив у своєму виступі до присутніх т.в.о. начальника першого відділу Березівського РТЦК та СП – начальник відділу обліку мобілізаційної роботи майор П.М. Богач.

Фото без описуХвилиною мовчання вшанували учасники заходу усіх захисників України, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Фото без описуСвященник УПЦ Віталій Лещенко відправив панахиду за загиблими Героями АТО.

Фото без описуПройдуть роки, десятиліття, але в пам’яті людській навічно залишиться згадка про молодих хлопців, які віддали життя за Батьківщину. У час, коли на Сході України проливається кров, вони, не вагаючись, кинулися захищати рідну землю, мир і спокій своїх рідних і загинули як Герої. Аби те світле й сонячне майбуття, якого так прагнули самі, завдяки їх священній жертві змогли реалізувати ми з вами. Вічна пам’ять! Вічна слава Героям! Герої не вмирають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь