Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Круглий стіл до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2021 08:46
Кількість переглядів: 346

Напередодні всесвітнього дня протидії торгівлі людьми  відбувся “круглий стіл” за участю директора Миколаївської районної філії Одеського обласного центру зайнятості Наталі Борш, керівника відділення соціальної роботи ЦНСП Анни Войченко, фахівця із соціальної роботи ЦНСП Євгенії  Толстової, в.о. начальника відділу «Миколаївське бюро правової допомоги» Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмили Капустян, начальника Миколаївського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Олексія Мазарака, головного спеціаліста відділу у справах дітей Миколаївської селищної ради Тетяни Юрко.

Фото без опису

Учасниками “круглого столу” були обговорені питання механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми на території Миколаївської селищної ради. Також відзначили проведення інформаційно-просвітницької кампанії з протидії торгівлі людьми в громаді.

Фото без опису

  30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми є третім (після торгівлі зброєю та наркотиками) за прибутковістю злочином.  На превеликий жаль, питання торгівлі людьми не втрачає актуальності і в ХХІ столітті. Це фактично використання людини – її експлуатація з метою наживи та власного збагачення. Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Торгівля людьми є грубим порушенням прав людини, яка калічить долі тисяч українців і є занадто прибутковим нелегальним бізнесом. Тому вербувальники вигадують все нові та нові способи з метою експлуатації людини та власного збагачення, наживи.

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином. Метою торгівлі людьми може бути:

  • трудова експлуатація;
  • сексуальна експлуатація,
  • використання у порнобізнесі;
  • проведення дослідів над людиною без її згоди;
  • усиновлення (удочеріння) з метою наживи;
  • примусову вагітність або примусове переривання вагітності;
  • примусове одруження;
  • примусове втягнення у зайняття жебрацтвом;
  • втягнення у злочинну діяльність;
  • використання у збройних конфліктах тощо.

Анна Войченко, керівник відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь