Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено чергову робочу нараду

Дата: 09.06.2021 19:51
Кількість переглядів: 390

8 червня голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко провів чергову нараду з старостами сіл Миколаївської селищної ради. Участь у ній взяли: заступник селищного голови О.І. Ізбаш секретар, селищної ради Г.В. Козаченко, керівники та спеціалісти відділів Миколаївської селищної ради.
Про стан використання коштів бюджету розвитку в 2021 році інформував начальник фінансового відділу селищної ради В.О. Дяченко.
Фото без опису
Він детально розповів про стан справ щодо видатків на проведення поточних та капітальних ремонтів та придбання по об’єктах на території Миколаївської селищної ради.
В.Л. Купченко доручив старостам сіл тримати дане питання на особистому контролі та тісно співпрацювати в даному напрямку з відділами селищної ради.
Фото без опису
Про хід підготовки навчальних закладів селищної ради до нового навчального року інформувала начальник відділу освіти культури молоді та спорту селищної ради Л.Й. Голобородько. Також Лілія Йосипівна інформувала про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2021.
Фото без опису
-Відповідно до розпоряджень голови Одеської обласної державної адміністрації від 19.05.2021 №513/ОД-2021 «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році», голови Миколаївської селищної ради від 21 травня № 37-ОД «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році» видано наказ відділу освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради від 26 травня 2021 року № 86 «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей селищної ради у 2021 році». Комісією, згідно розпорядження голови Миколаївської селищної ради від 21 травня № 37-ОД, здійснено перевірку закладів освіти щодо готовності до проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку у період з 01 червня по 2 червня 2021 року.
Згідно перевірки всі заклади загальної середньої освіти готові до проведення оздоровчої кампанії: затверджено акти готовності пришкільних таборів, двотижневе перспективне меню на період відпочинку та оздоровлення, Положення про пришкільні табори ЗЗСО, плани роботи, списки дітей, проведено моніторингові лабораторні дослідження води, які відповідають нормам.
Відділом освіти, культури, молоді та спорту спільно з Миколаївським відділенням Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, санітарним фельдшером Лунівою Н.С., проведено роз’яснювальну роботу, з керівниками закладів освіти та працівниками харчоблоків, щодо дотримання вимог санітарного законодавства з організації харчування та дотримування протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 під час відпочинку в пришкільних таборах та оздоровлення в дошкільних навчальних закладах влітку 2021 року.
Згідно актів перевірки встановлено, що в закладах освіти створено безпечні умови для перебування дітей у пришкільних таборах.
Керівниками закладів освіти проведено до початку оздоровлення, серед усіх працівників, інструктажі щодо дотримання протипожежних норм і правил техніки безпеки, безпеки життєдіяльності дітей, працівників в літній оздоровчий період.
Всі працівники, які задіяні під час оздоровлення пройшли профілактичний медичний огляд. Заклади освіти, які не укомплектовані медичними працівниками, на період оздоровлення та відпочинку дітей будуть залучені медичні працівники ФАПів КНП «Миколаївська лікарня» (с. Ульяновка, с.Переселенці, с.Новопетрівка, с. Амбарів, с.Василівка).
Було вказано на не забезпеченість достатньою кількістю техногенного обладнання на харчоблоках закладів освіти: відсутність витяжок (Антонюківський, Василівський та Новоперівський ЗЗСО), недостатня кількість кухонного посуду (Новоперівський та Ульяновський ЗЗСО). Дані питання опрацьовуються.
На проведення оздоровлення та відпочинку дітей в 2021 році виділено з місцевого бюджету кошти:придбання путівок - 40.0 тис. грн.; проведення конкурсу на кращу навчально-культурну програму оздоровлення – 5.0 тис. грн.; організація роботи (забезпечення харчуванням) пришкільних таборів з денним перебуванням дітей – 120.0 тис. грн.
Рішенням ІІІ сесії VІІІ скликання Миколаївської селищної ради від 24.12.2020 року №54-VІІІ встановлено вартість харчування на 2021 рік в таборах з денним перебуванням у літній період – 38,00 грн. та збільшення вартості харчування дітей дошкільної освіти у літній оздоровчий період на 10%.
Оздоровленням охоплено дітей пільгових категорій та учні 1-4 класів – 225 (за заявами батьків), вихованців ДНЗ – 147.
В пришкільних таборах організовано двохразове гаряче харчування, в закладах дошкільної освіти додатковий другий сніданок (соки, фрукти).
На період оздоровчої кампанії 2021 року всі заклади дошкільної освіти з 01.06. по 31.08.2021року переведено на санаторний режим роботи.
Безперебійне постачання якісних харчових продуктів і продовольчої сировини до закладів освіти постачають п’ять постачальників згідно заключних договорів: ФОП «Шпачинський Михайло Григорович», ФОП «Стерніцька Анджела Володимирівна», ТОВ «Форт-Бір-Плюс», ФОП «Ковтун Любов Василівна», ФОП «Черних Ігор Михайлович».
Пришкільні табори працюють з 07 червня по 24 червня 2021 року в одну зміну, тривалість зміни 14 днів.
На базі двох пришкільних таборів організована робота мовних загонів (Миколаївський ОЗЗСО та Олексіївський ЗЗСО). Всього до мовних загонів залучено 32 учня.
Згідно планів роботи ЗЗСО та ЗДО планується проведення: виховної роботи під час оздоровлення та відпочинку з урахуванням дотримання режиму дня та організації фізкультурно-спортивної і культурно-екскурсійної роботи, створення умов для всебічного розвитку дітей; фестивалів та конкурсів дитячої творчості, тематичних днів тощо; роботу гуртків, проведення екскурсій та походів; інформаційної роботи щодо національно-патріотичного виховання, пропаганди здорового способу життя та профілактики злочинності, попередження проявів суїцидальної поведінки серед дітей факторів, які сприяють втечам та зникненню дітей, запобігання торгівлі людьми, булінгу, адміністративних і кримінальних правопорушень, втягнення дітей у протиправну діяльність, запобігання та протидії домашньому насильству тощо.
Забезпечено підвіз дітей та їх супровід до закладів освіти під час роботи пришкільних таборів.
Відділом освіти, культури молоді та спорту селищної ради надаються списки дітей пільгових категорій, які навчаються в закладах загальної середньої освіти Миколаївській селищній раді для виділення путівок в санаторні центри,- зазначила Л.Й. Голобородько.
Фото без опису
Голова селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко доручив відділу у справах дітей та центру надання соціальних послуг селищної ради проводити профілактичну роботу з попередження проявів суїцидальної поведінки серед дітей факторів, які сприяють втечам та зникненню дітей, запобігання торгівлі людьми, булінгу, адміністративних і кримінальних правопорушень, втягнення дітей у протиправну діяльність, запобігання та протидії домашньому насильству під час оздоровчої кампанії, фінансовому відділу провести аналіз витрат коштів на учнів у навчальних закладах селищної ради, начальнику відділу освіти культури молоді та спорту тримати дані питання на особистому контролі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь