Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На черговій робочій нараді розглянуто ряд важливих питань

Дата: 27.05.2021 17:59
Кількість переглядів: 510

26 травня відбулася чергова робоча нарада зі старостами сіл Миколаївської громади, яку провів голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко.
Фото без опису
Участь у ній взяли: заступник селищного голови О.І. Ізбаш, секретар селищної ради Г.В. Козаченко, директор КП «Миколаївське» С.В. Півненко, керівники та спеціалісти відділів, касири-підбирачі довідкового та інформаційного матеріалу селищної ради.
Про стан інвентаризації земельних ділянок на території Миколаївської селищної ради інформувала головний спецiалiст з питань доходiв фiнансового вiддiлу селищної ради Р.І. Слабенко.
-Всі старости відповідально поставилися до даного питання. Земельні податки та податок на прибуток мають суттєвий вплив на надходження до бюджету громади. Уже сформовано реєстри фізичних та юридичних осіб. Найскладніша ситуація по Миколаївці -дуже багато не оформленої спадщини на земельні ділянки. Як правило громадяни оформлюють спадщину дуже довго, таким чином користуючись землею випадають з поля зору податкового органу не сплачуючи відповідні податки,- підкреслила Раїса Іванівна.
Фото без опису
Далі вона охарактеризувала в цілому ситуацію з даного питання по населеним пунктам громади та відзначила роботу старости сіл Олексіївка, Василівка, Морозова, Сухий Овраг, Чарівне, Карий, Мала Дворянка В.В.Янова.
-Правильне усвідомлення того, яким земельним ресурсом володіє громада, справді може виявити перспективні землі, які стануть джерелом доходів громади та забезпечить правильне оформлення користування землями та приведення у відповідність фактичне користування землями та плату за них. Інвентаризація – це інструмент для збору інформації про земельні ресурси з метою ефективного управління ними,- зазначив голова селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко.
Фото без опису
-Окрім повноцінної бази даних про земельні ділянки за межами населених пунктів, визначення якісного стану земельних ділянок, їх меж, розміру, складу угідь, це також забезпечить здійснювати заходи з контролю за використанням та охороною земель: раціонально чи нераціонально, не за цільовим призначенням, відповідність правоустановчих документів на користування земельними ділянками та інше. Це робота досить кропітка, але її потрібно зробити, адже від неї залежатиме і наповнення бюджету громади. Особливо необхідно приділити увагу самовільно зайнятим ділянкам, а також проведенню відповідних юридичних дій щодо належного документального оформлення земельних ділянок-,наголосив Віктор Леонідович. Голова селищної ради надав відповідні доручення начальнику відділу земельних відносин, екології та використання природних ресурсів селищної ради Л.О. Горковець та начальнику відділу правового забезпечення діяльності селищної ради, запобігання та виявлення корупції Миколаївської селищної ради Є.О.Молчанову. А також доручив старостам та усім причетним до даного питання продовжувати відповідну роботу.
Фото без опису
Про перелік об`єктів інфраструктури громади на 2021 рік ,які потребують коштів для їхнього ремонту, інформував начальник відділу соціально - економічного розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства, архітектури, транспорту та благоустрою М.І. Чирнилюк.
Віктор Леонідович доручив М.І. Чирнилюку разом зі старостами сіл громади до п`ятниці підготувати та надати уточнений перелік об`єктів інфраструктури громади.
Про часткову компенсацію вартості доїльного обладнання для особистих селянських господарств, інформувала головний спеціаліст відділу соціально- економічного розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства, архітектури, транспорту та благоустрою селищної ради Н.С. Чашук. Надія Сергіївна зазначила, що станом на 26 травня бажання отримати відповідну компенсацію виявили 25 осіб, усім їм надані відповідні роз`яснення.
Про організацію святкування днів села селищної ради інформувала завідувач сектору культури відділу освіти, культури, молоді та спорту А.К. Острікова та старости сіл селищної ради.
За результатами розгляду питання голова селищної ради В.Л. Купченко надав відповідні доручення.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь