Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З нагоди Дня української вишиванки

Дата: 20.05.2021 17:09
Кількість переглядів: 508

Щороку у третій четвер травня у світі відзначається День української вишиванки.
Сьогодні голова Миколаївської селищної ради (ТГ) Віктор Купченко разом із керівниками відділів та спеціалістами, одягнуті у вишиванки, долучилися до святкування Дня вишиванки.
Фото без опису
Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом. Традиційними кольорами у вишивці є білий, червоний та чорний. Саме чорний колір символізує родючу українську землю, у яку, як то кажуть, що не кинь, то проросте. Вишиванка - це наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, передає мудрість і силу тисячолітньої традиції, надихає до праці та боротьби.
Фото без опису
Споконвіку вишиванка для українців була не просто одягом, а оберегом – символом здоров’я, краси, щасливої долі і родової пам’яті. Це скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних прагнень, інтелекту українського народу.
Фото без опису
Мета свята - зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Воно вкрай важливе саме сьогодні, адже показує, – українці єдині, а отже, незборимі. Ідею акції “Всесвітній день вишиванки” у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято набуло Всеукраїнського рівня. До нього згодом почала долучатися українська діаспора у всьому світі, а також патріоти України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь