Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітання голови селищної ради В.Л. Купченка з нагоди Дня Європи в Україні

Дата: 15.05.2021 10:11
Кількість переглядів: 560

Фото без описуШановні жителі громади!
Рішення щодо відзначення Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. З травня 2003-го відповідно до Указу Президента № 339/2003 День Європи святкується і в нашій державі.
Цей день, безперечно, став символом єднання географічної Європи, а для України − це важливий крок у зміцненні її самоідентифікації як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. В Україні День Європи відзначається у третю суботу травня як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
Підписавши угоду про асоціацію з ЄС, наша країна зробила вибір – свідомо обрала курс на утвердження демократичних принципів, інтеграцію до європейських інституцій. Це шлях, який обрав сам народ.
Україна, яка знаходиться практично в центрі Європейського континенту, останніми роками зробила значні кроки.
Тож бажаю усім нам, щоб європейські цінності та права не були лише далеким звуком, а реальним життям, проте не забуваємо і слова Великого Кобзаря: і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь. Водночас не забуваємо, що Україна завжди була культурним, історичним і політичним центром Європи.
Вітаю всіх жителів громади з Днем Європи, бажаю щастя, благополуччя та розквіту нашій державі! Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця.
Голова селищної ради Віктор Купченко

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь