Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам`ять про їхній подвиг не згасне у віках: низький уклін вам, що ми живем, не знаючи, як пахне порох…

Дата: 09.05.2021 18:58
Кількість переглядів: 516

Війна… У цьому слові біль та сум матерів, стогін поранених, сльози сиріт. Це чорна, ганебна сторінка в історії людства. Це події, від яких несвідомо здригається кожна людина. Історія визволення України, як і всієї війни, писалася доблестю, самопожертвою воїнів, талантом полководців, героїзмом простого народу. Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців і громадян України інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.

Фото без опису

Вшановуючи подвиг українського народу у Другій світовій війні, з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, 9 травня у Миколаївці біля Меморіалу  загиблим воїнам у роки Другої світової війни відбулися заходи. Участь у них взяли голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко, заступник селищного голови О.І. Ізбаш, представники трудових колективів установ та організацій. Прозвучав Державний Гімн України.

Фото без опису

До присутніх звернувся голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко.

Фото без опису

- Дорогою ціною дісталася перемога українському народові. Та ніколи не згасне пам’ять про тих, кому довелося пройти випробування війною, хто поневірявся в фашистській неволі, хто вірно чекав і надіявся, наближаючи цим Перемогу. На жаль, із кожним роком лишається все менше учасників тієї війни, її свідків. Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав своє життя за рідну землю, перед нашими земляками, які мужньо боролися на фронтах війни, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам’ять усіх жертв цієї страшної війни. Сьогодні ми вшановуємо також героїзм і самовідданість нинішніх захисників України. Вони гідно продовжують подвиг ветеранів Другої світової війни, ціною власного життя на сході України обороняють територіальну цілісність нашої держави. Вічна пам`ять нашим загиблим землякам учасникам АТО Вадиму Тарабанову з с. Гвоздівки, Олександру Калашнику з с. Скосарівки, Миколі Буданову з с. Настасіївки,- наголосив Віктор Леонідович.

Фото без опису

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих визволителів, ветеранів, які відійшли у небуття та усіх захисників, хто у дні сьогодення  віддав життя за цілісність і незалежність своєї країни та поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам.

Фото без опису

  У цьому році, вдруге, святкування обійшлося без масових урочистостей, великого святкового концерту та звичного зібрання людей через пандемію COVID-19. Та все ж таки, небайдужі  миколаївці дотримуючись карантинних заходів прийшли до Меморіалу, щоб вшанувати пам`ять визволителів та покласти квіти, а  вічний вогонь пам’яті нагадував землякам, про звитягу і героїзм воїнів, які врятували рідну землю та світ від нацизму.

Присутніх вітали з історичною пам`ятною датою вокальний колектив «Любисток» Миколаївського опорного закладу загальної середньої освіти селищної ради - пісня «Над землею тумани», Ірина Кудерська та Микола Загородній-пісня «Мати журавлика жде», Геннадій Руденко - пісня «Офіцери». Захід супроводжувався і мелодіями пісень воєнних років які виконував духовий оркестр, адже ніякі сучасні технології не замінять душевних звуків живої музики.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Аналогічні заходи відбулися і в інших населених пунктах громади.

Фото без опису

Цього ж дня голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко, заступник селищного голови О.І. Ізбаш, військовий комісар Миколаївського територіального центру комплектування та соціальної підтримки А.О. Кухар, голова організації ветеранів Миколаївського селищної ради В.Ф. Школенко привітали учасника бойових дій (Другої світової війни) Аркушенка Петра Олексійовича із 76-ю річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, побажали йому міцного здоров’я, довгих років життя, миру, добра і злагоди. Зустріч відбулася у теплій, сердечній та невимушеній атмосфері. Дорогою ціною заплатила Україна за перемогу над нацизмом у Другій світовій війні,  тож нехай ця трагедія не повториться ніколи знову.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь