Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови селищної ради В.Л. Купченка з нагоди Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі

Дата: 08.05.2021 17:28
Кількість переглядів: 552

Фото без описуШановні жителі громади, дорогі ветерани, учасники Другої світової війни!
8 - 9 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні! Ця перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів українців.
В День пам’яті та примирення ми мусимо відкинути всі ідеологічні погляди, які протягом багатьох років роз’єднували наше суспільство, маємо подивитись об’єктивно на перебіг історичних подій та усвідомити, що попри різні політичні погляди учасників тих буремних років об’єднувала одна мета – визволення України від ворога.
Крізь полум’я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок та непоправні втрати йшов наш народ до великої перемоги. У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від нацистських загарбників.
На фронтах війни загинули наші земляки з населених пунктів Миколаївської громади: Миколаївка-202; Амбарів-17; Антонюки-84; Василівка-98; Гвоздівка-3; Дружелюбівка-62; Новопетрівка-48; Новопокровка-15; Олексіївка-115; Переселенці-34; Романівка-84; Софіївка-85; Ульянівка-43; Воровське (Ставкове)-19; Сухий Овраг-44; Каре-32; Комарашеве-31; Мар`янівка-30; Широке-18; Чарівне-14; Морозове-7; Мала Дворянка-7; Кичук-5; Веселе-5; Траскевичі-4; Рівнопіль-2.
Нехай нашими неперехідними духовними цінностями, найвищими чеснотами стануть священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, нажаль їх залишилося дуже мало і усі вони є для нас прикладом любові до України. Пам'ять - це не просто частина історії. Пам'ять – це наша совість, біль, наша гордість. Пам'ять наших дідів, батьків, пам'ять вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам'ять про тих, хто поліг смертю хоробрих, пам'ять всіх, чиї серця обпалила Друга світова війна. У ці травневі дні згадаймо визволителів нашої Миколаївської землі, наших земляків :прославленого командира дивізії, полковника Власова Михайла Марковича, удостоєного звання Героя Радянського Союзу за доблесть і відвагу, проявлені при форсуванні Дніпра і визволенні України, Прокопенка Миколу Івановича ,удостоєного звання Героя Радянського Союзу за відвагу проявлену в боях за Керч з с. Олексіївка, Волянського Михайла Яковича , удостоєного звання Героя Радянського Союзу, за героїчний вчинок при форсуванні р.Дунай з с. Мар`янівка та багатьох інших, вони захистили рідну землю і визволили Європу від фашизму.
Низький земний уклін вам, дорогі ветерани, учасники Другої світової війни за порятунок людства від чуми нацизму, мужність, стійкість і відвагу! Ви є і завжди будете яскравим прикладом для молодих поколінь у творенні мирного сьогодення, любові та звитяжної праці на благо рідної Вітчизни.
Щиро бажаю усім миру і злагоди, доброго здоров’я, бадьорості духу, довгих літ щасливого та мирного життя.
Пам’ятаємо! Перемагаємо!
Голова Миколаївської селищної ради Віктор Купченко

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь