Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

І пам`ять, і примирення

Дата: 07.05.2021 21:30
Кількість переглядів: 461

З 2015 року в Україні, так само як і в світі, відзначається День пам’яті та примирення, який встановлено згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Нове свято встановлене задля «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих». Цього дня вшановують воїнів, «жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни». Дні пам’яті та примирення були проголошені рішенням 59-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 24 листопада 2004 року. Вони присвячені пам’яті тих, понад 60 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Фото без опису

7 травня в Миколаївці у «Сквері Пам’яті» біля пам’ятного знака «Пам’яті невинно убієнних» з дотриманням карантинних обмежень відбувся захід до Дня пам’яті та примирення. Участь у ньому взяли голова Миколаївської селищної ради В.Л. Купченко (ТГ), заступник селищного голови О.І. Ізбаш, старости сіл селищної ради, представники трудових колективів установ та організацій. В.Л.Купченко нагадав присутнім про непересічну роль українців у Другій світовій війні та внесок українського народу у перемогу над нацизмом.

Фото без опису

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни та поклали квіти до пам’ятного знака.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь