Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проходять роки, а біль не вщухає…

Дата: 27.04.2021 13:49
Кількість переглядів: 522

Щороку 26 квітня в Україні вшановують пам’ять Героїв Чорнобиля, які ціною свого життя захистили людство від атома, який вирвався і зруйнував реактор. 26 квітня 1986 року залишиться у пам’яті людства, як трагічна дата найбільшої техногенної катастрофи, що принесла народам Європи велику біду. В епіцентрі цього лиха виявилася Україна, коли над четвертим блоком Чорнобильської АЕС могутнім циклоном піднявся стовп смертоносного викиду. Радіоактивний попіл накрив величезні території. Десятки тисяч людей були вигнані із рідних родинних домівок радіоактивним вітром, що ніс хмари отруйного пилу від палаючого реактора. Без перебільшення неоцінимим є громадянський подвиг тих, хто ціною власного здоров’я, а часом і життя виконали колосальну роботу у перші дні і місяці після трагедії, хто будував саркофаг над четвертим енергоблоком, відвернувши смертельну загрозу для людства.

Фото без опису

З нагоди 35-ї річниці Чорнобильської трагедії 26 квітня у Миколаївці біля пам`ятної стели учасникам ліквідації на Чорнобильській АЕС та учасникам ядерних випробувань відбулися заходи. У них взяли участь голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко, депутат Березівської районної ради, радник голови районної ради С.О. Білощук,  старости сіл Миколаївської селищної ради Т.В. Іванченко, О.В. Атнашевський, В.В. Янов, А.В.Фізік, голова Миколаївської районної організації в Одеській області Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» С.І. Слабенко, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

Голова Миколаївської селищної ради (ТГ) В.Л. Купченко висловив ліквідаторам на Чорнобильській АЕС свою повагу і вдячність за подвиг  та побажав  їм міцного здоров’я. За особистий внесок у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відданість громадянському обов`язку, активну життєву позицію та з нагоди проведення пам`ятних заходів, пов`язаних із відзначенням 35-х роковин Чорнобильської катастрофи Грамотами голови Березівської районної ради В.Л. Мосійчука  відзначено учасників ліквідації на ЧАЕС: Ястремського П.І., Черненка М.О,Умрихіна Л.А., Ковченка В.Ю., Шенкайдера С.Л.; пам’ятною медаллю до 35-ї річниці аварії на Чорнобильській Атомній Електростанції відзначено: Гвоздіка О.М., Криворученка П.В., Магирю М.Л., Бойчука М.П., Войченка Л.С. Грамоти та пам’ятні медалі учасникам ліквідації на ЧАЕС вручив С.О. Білощук. Учасники заходу вшанували пам'ять жертв катастрофи та лiквiдаторiв, якi цiною власного життя врятували Україну i свiт вiд глобального лиха хвилиною мовчання.

Фото без опису

О 12.00 год. прозвучав аудіо ролик хронiки розмови диспетчерiв у перші хвилини пiсля aвapiї на ЧАЕС.

Фото без опису

Цього ж дня С.І.Слабенко відвідав незрячого учасника-ліквідатора на ЧАЕС І.І.Футу, який перебуває у Центрі надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради. Сергій Іванович висловив Івану Іллічу слова вдячності за його особистий  внесок  в ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС,  побажав  йому міцного здоров’я та вручив пам’ятну медаль від обласної Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь