Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Техногенно - екологічна безпека громадян-це серйозно

Дата: 25.04.2021 09:14
Кількість переглядів: 609

23 квітня відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради.

Фото без опису

Його провів голова Миколаївської селищної ради, голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Миколаївської селищної ради Віктор Купченко. 

Фото без опису

Першим розглянуто питання про  заходи щодо забезпечення протипожежного захисту населених пунктів, природних екосистем та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2021 року на території Миколаївської селищної ради.

Фото без опису

Доповідав начальник Миколаївського районного сектору ГУ ДСНС України в Одеській області Сергій Мехницький. Він зазначив, що за минулий рік на території колишнього Миколаївського району (ліквідований відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-IX) виникло 40 пожеж в природних екосистемах, що складає 66,6 % від загальної кількості пожеж 2020 року, які надали значних матеріальних збитків.

Фото без опису

-Причинами цих пожеж стало необережне поводження з вогнем та халатне відношення населення і керівників деяких сільгоспугідь щодо дотримання та виконання вимог правил пожежної безпеки,- підкреслив С.Мехницький.

Фото без опису

В.Купченко запропонував запровадити комплекс заходів щодо попередження пожеж в природних екосистемах та сільгоспугіддях на території Миколаївської селищної ради у весняно-літній пожежонебезпечний період 2021 відповідно до Комплексного плану дій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Одеської області щодо захисту населених пунктів, природних екосистем та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2021 року. Комісією було прийняте відповідне рішення.

Фото без опису

Про забезпечення безпеки громадян під час купального сезону на водних об’єктах Миколаївської селищної ради теж інформував С. Мехницький. Він звернув увагу, що протягом 2020 року на території колишнього Миколаївського району на водних об’єктах сталося два випадки загибелі людей, а саме 11.07.2020 року за межами смт Миколаївка в руслі річки Чичиклія та 12.07.2020 року в с. Бірюкове. Оскільки всі водні об’єкти, які знаходяться на території Миколаївської селищної ради являються стихійними місцями для відпочинку людей на воді то комісія вирішила з метою запобігання та недопущення загибелі людей на воді під час купального сезону основну увагу приділити проведенню профілактичної роботи серед населення щодо правил поведінки на воді. Віктор Купченко доручив Миколаївському районному сектору ГУ ДСНС України в Одеській області спільно з представниками відділу поліцейської діяльності №1 Березівського РВП ГУ Національної поліції в Одеській області під час купального сезону здійснювати рейди щодо роз’яснення населенню правил охорони життя на водних об’єктах затверджених наказом МВС України від 10.04.2017 №301.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь