Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення голови селищної ради до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 16:07
Кількість переглядів: 564

Шановні учасники бойових дій!

Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Будь-яка війна – це лихо, трагедії, смерті. Але найбільш масштабним був афганський конфлікт. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Фото без опису

15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю. За десять років неоголошеної війни на поле бою було відправлено більше 160 тисяч українців — кожен 4-й з 600-тисячної армії. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей - сиротами. Більше 8-ми тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна.              

Брали участь в «афганській війні» і наші земляки з Миколаївського району (Миколаївської громади), нажаль двоє з них сержант Микола Петренко з Ульяновки та прапорщик Василь Носков з Гвоздівки –повернулися додому в «чорних тюльпанах».

З глибокою шаною згадаймо у цей день всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку за межами України. Але з особливим болем тих, хто не повернувся з Афганістану. Минають роки, але й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у воїнів-афганців, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.

Нехай завжди над нами буде синє небо і світить яскраве сонце! Нехай на Україну повернуться довгождані мир і спокій, щастя і радість! Від усієї душі бажаю вам і вашим родинам добра і щастя, миру, достатку, міцного здоров’я, довгих років життя!

З повагою, голова Миколаївської селищної ради                    Віктор Купченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь