Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На благо громади і кожної людини

Дата: 10.02.2021 15:50
Кількість переглядів: 575

9 лютого голова Миколаївської селищної ради (ОТГ) В.Л. Купченко провів розширену нараду з старостами сіл Миколаївської селищної ради(ОТГ):

Т.В. Іванченко (Антонюки, Романівка, Амбарів), О.В. Атнашевський (Ульяновка, Новопокровка, Комарашево, Мар`янівка), В.В. Янов (Олексіївка, Василівка, Морозова, Сухий Овраг, Чарівне, Карий, Мала Дворянка), А.В.Фізік (Новопетрівка, Переселенці, Гвоздівка, Широке. Участь у ній взяли: заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради О.І. Ізбаш, начальник фінансового відділу селищної ради В.О. Дяченко, головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства, архітектури, транспорту та благоустрою Н.С. Чашук, головний спеціаліст відділу у справах дітей селищної ради Т.В. Юрко, директор центру надання соціальних послуг селищної ради Н.В.Тисяк, працівники відділення соціальної роботи центру надання соціальних послуг, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Л.Й. Голобородько, начальник Миколаївської ДПІ Головного Управління ДПС в Одеській області Л.М. Старник, директор КП «Миколаївське» С.В. Півненко, завідуюча секторм культури А.К. Острікова, дільничний офіцер поліції сектору превенції Миколаївського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області О.В.Івахов. В.Л. Купченко представив учасникам наради новостворені в результаті децентралізації відділи та служби Миколаївської селищної ради (ОТГ), керівники та фахівці ,яких детально окреслили свої основні функції та напрями роботи - це: відділ соціально-економічного розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства, архітектури, транспорту та благоустрою; відділ освіти, культури, молоді та спорту; центр надання соціальних послуг.

Фото без опису

Віктор Леонідович акцентував увагу учасників наради на тісній взаємодії - налагодженню комунікації старост з новоствореними відділами та службами селищної ради (ОТГ), а також іншими учасниками наради. Також голова селищної ради (ОТГ) зазначив, що особливу увагу потрібно звернути на надання якісних соціальних допомог та послуг незахищеним верствам населення Миколаївської селищної ради (ОТГ) та сім’ям, які знаходяться в складних життєвих обставинах і неспроможні їх самостійно подолати.

Першочергово потребує вирішення проблем громадян старшого покоління, інвалідів, чорнобильців, дітей війни, учасників бойових дій, воїнів Афганістану, учасників АТО та членів їхніх сімей, багатодітних сімей, одиноких громадян, дітей-сиріт, онкохворих, та інших категорій населення. Для ефективного розвитку громади необхідно розробити плани та чітко визначити пріоритети якими необхідно керуватися для створення умов комплексного розвитку території громади та забезпечення населення якісними соціальними та житлово-комунальними послугами.

Ми усі повинні працювати спільно над вирішенням питань життєдіяльності громади і знаходити компромісні рішення на проблеми, які виникають у ході роботи. Нас чекає копітка робота по соціально-економічному та культурному розвитку кожного населеного пункту громади,-наголосив Віктор Купченко.

Про проведення кампанії декларування доходів громадянами та самозайнятими особами інформувала начальник Миколаївської ДПІ Головного Управління ДПС в Одеській області Л.М. Старник. З 1 січня 2021 року розпочалася кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2020 року.

Кампанія пов`язана з виконанням вимог Податкового кодексу України, згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки. Декларування доходів є важливим процесом, що поєднує інтереси держави і суспільства.

Кожен громадянин повинен пам’ятати, що на податках тримається вся соціально-економічна сфера і спрямовані вони будуть на потреби Миколаївської громади: освіту, культуру, медицину, дороги, школи,- підкреслила Людмила Михайлівна. Далі вона детально роз’яснила особливості цьогорічної деклараційної кампанії.

Голова селищної ради (ОТГ) запропонував Л.М.Старник підготувати інформаційну пам`ятку з особливостей деклараційної кампанії 2021 для мешканців населених пунктів громади, а старостам керуватись нею в роботі. Детальну увагу на нараді було приділено основним показникам проекту Програми соціально-економічного та культурного розвитку Миколаївської селищної ради на 2021 рік. Про роботу об`єктів водозабезпечення населених пунктів Миколаївської селищної ради інформував директор КП «Миколаївське» С.В.Півненко. Нарада пройшла активно у конструктивному діалозі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь