Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Освіта: відповідати умовам сьогодення

Дата: 09.02.2021 15:34
Кількість переглядів: 302

8 лютого у відділі освіти культури молоді та спорту Миколаївської селищної ради (ОТГ) відбулася нарада з керівниками закладів освіти Миколаївської громади. Участь у ній взяли: голова селищної ради (ОТГ) В.Л. Купченко, фахівці відділу освіти культури молоді та спорту Миколаївської селищної ради (ОТГ), працівники відділення соціальної роботи центру надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради, головний спеціаліст відділу у справах дітей Миколаївської селищної ради.

Фото без опису

На початку наради Віктор Леонідович представив начальника відділу освіти культури молоді та спорту Миколаївської селищної ради Л.Й. Голобородько, яка була призначена на посаду 3 лютого. Голова селищної ради (ОТГ) побажав Лілії Йосипівні творчих успіхів та професійних здобутків.

-Зі своєї сторони я докладатиму максимум зусиль для того, щоб наші діти навчалися в гарних умовах-підкреслив Віктор Купченко.

Голова селищної ради (ОТГ) наголосив, що перше, що потрібно зробити - це розробити ефективну Програму розвитку освіти Миколаївської громади. В умовах нової реформи освіти основними пріоритетами повинні бути постiйне пiдвищення якостi, оновлення змiсту та форм органiзацiї освітнього процесу; запровадження освiтнiх iнновацiй, iнформацiйних технологій; створення для громадян рiвних можливостей для здобуття освiти. Від злагодженої роботи органів місцевого самоврядування, управління освітою, ефективного використання ресурсів, активної співпраці з громадськістю залежатиме розвиток освіти у нашій громаді. Тому сподіваюсь на активну і плідну співпрацю. Кожна школа повинна бути центром культури на селі,- зазначив очільник громади.

Учасники наради обговорили багато актуальних питань щодо якості освіти та умов праці. Не обійшли увагою і питання про безпеку, благополуччя, добробут дітей, своєчасну підтримку вразливих сімей з дітьми та функції соціального працівника/фахівця із соціальної роботи, види надання можливих послуг.

Л.Й. Голобородько зазначила, що нещодавно у ході розмови з директором Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації О.А.Лончаком було обговорено основні напрямки розвитку освіти в Одеському регіоні, зокрема:це приведення нормативних документів освітньої мережі громади у відповідність до законодавства в зв`язку з адміністративно-територіальною реформою в Україні, покращення у навчальних закладах швидкості з`єднання та передачі даних в мережі Інтернет, заходи пожежної безпеки в навчальних закладах громади, забезпечення навчальних закладів шкільними автобусами, оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів, розвиток інклюзивної освіти у громаді, дотримання норм харчування та санітарного регламенту у закладах освіти, забезпечення належної роботи ДНЗ.

Директор КЗ « Центру позашкільної освіти» Миколаївської селищної ради О.В. Купченко поінформувала присутніх про організацію роботи позашкільної освіти.

-На сьогодні, у нас працює 31 гурток з різних напрямків і охоплено 475 дітей. Далі О.В. Купченко надала інформацію в розрізі кожного навчального закладу, а також розповіла про проведення районного та обласного етапів Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», організацію Всеукраїнського онлайн –конкурсу ватр куренів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Також на нараді обговорено питання тарифікації закладів освіти, проходження атестації працівниками освіти, охорони праці в навчальних закладах громади, роботи майбутньої Миколаївської об`єднаної організації профспілки працівників освіти і науки України, роботи з обдарованими дітьми.

Голова селищної ради (ОТГ) В.Л. Купченко також порушив питання, щодо сплати орендодавцями за землю навчальним закладам громади та оформлення належних документів на землю деякими навчальними закладами.

-Впевнений,що лише разом, спільно з вами, ми побудуємо громаду, в якій буде комфортно жити кожному її мешканцю,- підсумував на завершення наради В.Л. Купченко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь