Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконком за роботою

Дата: 27.01.2021 14:26
Кількість переглядів: 215

26 січня відбулося засідання виконавчого комітету Миколаївської селищної ради VIII скликання під головуванням голови виконкому В.Л. Купченка. В ньому взяли участь секретар виконкому Г.В. Козаченко, члени виконкому Н.Г. Кривоус, А.Е. Дубенко, О.І. Ізбаш, старости сіл Миколаївської селищної ради (ОТГ): Т.В. Іванченко (Антонюки, Романівка, Амбарів), О.В. Атнашевський (Ульяновка, Новопокровка, Комарашево, Мар`янівка), В.В. Янов (Олексіївка, Василівка, Морозова, Сухий Овраг, Чарівне, Карий, Мала Дворянка), А.В.Фізік (Новопетрівка, Переселенці, Гвоздівка, Широке), директор центру надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради Н.В. Тисяк, жителі смт Миколаївки.

Фото без опису

Першим було розглянуто звернення гр. N, жительки смт. Миколаївка щодо порушення правил добросусідства, адже кожен громадянин нашої держави має право спокійно відпочивати уночі, без гучної музики сусідів чи шуму від ремонтних робіт. Дане право передбачено Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Ним передбачено, що у нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об’єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів. Але в умовах сьогодення, на жаль, не всі дотримуються законодавства і порушують тишу у нічний час.

Сторони конфлікту у ході розгляду питання дійшли компромісу.

Велику увагу на засіданні виконкому приділили при розгляді питання звернення виконавчого комітету Миколаївської селищної ради до Президента України В.О.Зеленського та до Генерального директора ПАТ «Укрпошта» І.Ю. Смілянського щодо незадовільної роботи пересувних відділень ПАТ «Укрпошта».

У зв’язку з тим, що до виконавчого комітету Миколаївської селищної ради надходять численні скарги жителів сіл Ульяновка, Олексіївка, Новопетрівка, Антонюки та інших, які входять до складу Миколаївської селищної ради (ОТГ), в яких вони висловлюють критику і невдоволення з приводу того, що пересувні відділення часто приїжджають із запізненням, люди змушені чекати в чергах на вулиці для того ,щоб отримати передплачені періодичні друковані видання, листи, пенсії, соціальну допомогу, платіжки та провести розрахунки. І це при тому, що вартість тарифу за доставку ПАТ «Укрпошта» зросла.

У ході засідання також було розглянуто низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади. Зокрема: щодо демонтажу залишків нежитлових будівель в смт. Миколаївка упорядкування та приведення у відповідність до встановлених санітарних норм прилеглих територій власником вказаних об’єктів нерухомості; про підготовку Реєстру (переліку) земельних ділянок, що знаходяться на території Миколаївської селищної ради для сільськогосподарського виробництва (рілля та сінокоси); затвердження графіків особистого та виїзного прийому громадян посадовими особами виконавчого комітету Миколаївської селищної ради на 2021 рік; розгляд пропозицій до Програми соціально-економічного розвитку Миколаївської селищної ради на 2021 рік; про покладання обов’язків із вчинення нотаріальних дій на старост Миколаївської селищної ради; виготовлення гербових номерних печаток, печаток для довідок та штампів виконавчого комітету Миколаївської селищної ради для старост; про затвердження Регламенту роботи виконавчого комітету Миколаївської селищної ради; про організацію громадських робіт в населених пунктах Миколаївської селищної ради у 2021 році.

- Турбота про людей похилого віку займає в умовах сьогодення пріоритетне місце в системі соціального захисту населення. Питання як забезпечити його максимальну ефективність, створити для людей похилого віку з великим життєвим досвідом умов, які б дозволили відчути себе комфортно, потрібними суспільству, хвилює сьогодні не тільки їх самих, а їхні родини й територіальні громади, владу .Самотні і безпритульні, що утримуються за кошт держави- не єдині мешканці будинків для людей похилого віку. Буває, що людей поважного віку у такі заклади на платній основі поселяють і родичі, які не мають для догляду за ними ні часу, ні кваліфікації, - наголосив у ході засідання голова виконавчого комітету Миколаївської селищної ради VIII скликання Віктор Купченко.

Тож не обійшли увагою і таке важливе питання ,як затвердження структури та кількості штатних одиниць центру надання соціальних послуг Миколаївської селищної ради Одеської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь