Миколаївська селищна рада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

IV (позачергова) сесія Миколаївської селищної ради

Дата: 20.01.2021 01:56
Кількість переглядів: 277

19 січня відбулося пленарне засідання позачергової IV сесії Миколаївської селищної ради VIII скликання.

В його роботі взяли участь депутати селищної ради (ОТГ), старости сіл Миколаївської селищної ради (ОТГ): Т.В. Іванченко (Антонюки, Романівка, Амбарів), О.В. Атнашевський (Ульяновка, Новопокровка, Комарашево, Мар`янівка), В.В. Янов (Олексіївка, Василівка, Морозова, Сухий Овраг, Чарівне, Карий, Мала Дворянка), А.В.Фізік (Новопетрівка, Переселенці, Гвоздівка, Широке).

Фото без опису

Розгляду на пленарному засіданні сесії питань порядку денного передувала кропітка робота депутатів на засіданнях постійних комісій Миколаївської селищної ради (ОТГ): з гуманітарних питань, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту; з питань фінансів, бюджету, соціально – економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності; з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування; з питань комунальної власності, житлово – комунального господарства, планування території, будівництва, архітектури, благоустрою та транспорту.

Традиційно прозвучав Державний Гімн України. Голова селищної ради (ОТГ) ознайомив присутніх з порядком денним.

Фото без опису

У зв`язку з реалізацією реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні, реорганізаційними процесами депутати затвердили передавальні акти: Антонюківської сільської ради Миколаївського району Одеської області; Ульяновської сільської ради Миколаївського району Одеської області; Олексіївської сільської ради Миколаївського району Одеської області; Новопетрівської сільської ради Миколаївського району Одеської області.

Прийняли депутати рішення про передачу в оперативне управління комунальному підприємству «Миколаївське» майна комунальної власності Миколаївської селищної ради.

Фото без опису

Також у ході сесії розглянуті питання та прийняті рішення: про зміну засновника, назви та затвердження Статуту Миколаївського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у новій редакції; про створення відділу освіти, культури, молоді та спорту Миколаївської селищної ради Миколаївського району Одеської області; про внесення змін до структури виконавчих органів Миколаївської селищної ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів; про план роботи Миколаївської селищної ради та план діяльності з підготовки регуляторних актів на 2021 рік; про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність жителям громади на території Миколаївської селищної ради (ОТГ) та надання дозволу на розробку технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованої на території Миколаївської селищної ради.

У різному депутати заслухали заступника голови селищної ради (ОТГ) О.І. Ізбаша та голову постійної комісії з питань фінансів, бюджету, соціально – економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності О.П. Борисевич. Вони розповіли про нещодавну інвентаризацію в КП «Миколаївське». Зокрема, О.І. Ізбаш зазначив, що деякі артсвердловини, водні резервуари, щитові знаходяться в аварійному стані, тому всі водогони і об`єкти сільських рад ,які відносяться до сфери ЖКГ перейдуть в управління КП «Миколаївське» для забезпечення їх належного обслуговування та функціонування.

-Сміттєвоз, який свого часу обслуговував територію селища, зараз чомусь без двигуна і передніх коліс знаходиться на території дитсадка… Я вважаю, що техніка, яка була придбана за кошти селищної ради повинна працювати на благо громади. Думаю, що спільними зусиллями з нашим бажанням і можливостями ми забезпечимо належну роботу КП «Миколаївське»,- підкреслив Олександр Іванович.

О.П. Борисевич аналізуючи діяльність КП «Миколаївське» зазначила, що прибутки комунального підприємства за 2020 рік становили-1016347грн., а витрати склали 1088843грн. У 2020 році заборгованість населення Миколаївки за водопостачання становила-43500грн. Тарифи в 2018 році по водопостачанню з населення за 1 куб води становили- 14,26грн. Але депутати прийняли рішення, що люди платитимуть по 13 грн. за куб, а різницю комунальному відшкодовуватимуть з бюджету селищної ради, цього так і не відбулося. Аналогічна ситуація з вивозом нечистот і сміття. В результаті у 2020р. КП «Миколаївське» втратило - 627633грн., у 2019р.-571767грн., у 2018р.-534146грн., загальна сума втрат-1733546грн. Отже ,ситуація залишає бажати кращого,- зазначила Олена Петрівна.

Голова селищної ради (ОТГ) В.Л. Купченко зазначив, що у майбутньому для належного функціонування КП «Миколаївське» повинні бути встановлені відповідні тарифи за послуги для населення, а також повинні бути встановлені пільгові тарифи для соціально-незахищених верств населення та створена належна матеріально-технічна база для комунального господарства. Дана пропозиція була підтримана депутатським корпусом.

Заслухали депутати і виступ О.В. Атнашевського старости сіл Ульяновка, Новопокровка, Комарашево, Мар`янівка щодо функціонування пересувних відділень Укрпошти. За його словами, на ввіреній території склалася вкрай незадовільна ситуація в роботі поштового відділення ,станом на сьогодні жителі фактично не отримали жодного (або майже жодного) номера періодичних видань в новому році і це при тому, що передплатна кампанія пройшла успішно. Горе-реформатори роблять усе для того ,щоб читач не мав можливості не те, що своєчасно, а взагалі отримати улюблене видання. Про це свідчить і той факт, що безпідставно скорочено тижневу доставку пошти до відділення (з 3 до 2 ).

-Я вже не кажу про «зручності» які випали на долю наших стареньких пенсіонерів-ветеранів не так - то й просто їм отримати сьогодні належні пенсії чи субсидії. Кому довіритися? А, як казав один чоловік :«Задумано було непогано». Тож сервіс має бути сервісом на ділі,- зазначив О.В. Атнашевський.

У відповідь голова селищної ради (ОТГ) В.Л. Купченко рекомендував О.В. Атнашевському більш детально розібратися з законодавчою базою «Укрпошти» та підготувати свої пропозиції з порушеної теми для розгляду прийняття рішення на наступній сесії Миколаївської селищної ради (ОТГ).

В.Л. Купченко від імені усіх присутніх привітав депутатів ,які у міжсесійний період відзначили свої дні народження: Т.Ф. Дубенко і О.П. Горбатюка.

На цьому сесія завершила свою роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь